LYX ÄR OCKSÅ EN FRÅGA OM VAL

 

 

Liners-modellerna byggs på 2 typer av chassi. Modellerna på 7,5 t är byggda på ett IVECO Daily-chassi, medan modeller på över 10 ton är byggda på Mercedes Atego.

 

ERFARNA PARTNER

Företaget Meier, som samarbetat med Le Voyageur Liner ända från början, utför de nödvändiga ändringarna på chassit, för att det ska kunna ta emot bodelen, vilket kräver en ändring bland annat av förarhyttens placering.

Det stora urvalet av tillvalsutrustning från Meier ger kunden många olika möjligheter: gasolbehållarens volym, fälgar i lättmetall, draganordning, borttagbar ratt, etc…

 

EN KOMFORT SOM ALLTID FINNS DÄR

För ytterligare körkomfort, men även ökad komfort vid parkering och på alla typer av underlag, erbjuder vi dig en pålitlig och effektiv utrustning som till exempel det pneumatiska  VB fjädringssystemet samt E&P stabilisatorerna.

EN BEPRÖVAD OCH GODKÄND KONSTRUKTION

TAKET OCH VÄGGARNA

Det överlappande taket håller dig skyddad mot alla slags oväder och infiltreringar. Aluminiumprofilerna med isolermaterial, som säkrar sammanfogningen mellan taket och väggarna, undviker risker för termisk brygga.
Taket, som gjorts av polyester, är hageltåligt tack vare sin utmärkta motståndskraft mot deformation. Taket har som standard en solpanel på 120W, och har höjts upp för att skapa rymliga volymer inne i husbilen.

På insidan ser du att väggarna är beklädda med en skumtextil. Denna metod förbättrar isoleringen, som redan är korrekt tack vare att väggarna har en tjocklek på 50 mm. De består av aluminium, polyuretan, polyester och styrofoam.

ETT DUBBELT GOLV

Det dubbla förvaringsgolvet, som förstärker isoleringen och optimerar förvaringsvolmen, är monterat på en aluminiumprofil och har ett  50 mm tjockt isolermaterial. Dess nyttohöjd på närmare 35 cm ger möjlighet att acceptera en betydande förvaringsvolym.

I golvet kan även integreras tekniska utrymmen som är åtkomliga från utsidan och insidan genom dörrar som monterats på gascylindrar som underlättar öppningen av dem, och gör underhållet mycket enklare. Dörrarna, som har kompressionslås och ett visuellt system som visar öppning och stängning, har integrerats i den nedre delen av karossen på ett mycket estetiskt sätt.

Det inre golvet är ett flytande parkettgolv med hög densitet. Det garanterar hög kvalitet och värme på morgonen när du går på det med bara fötter.