EN HISTORIA, FLERA HISTORIER

Genom att bli ägare till en Le Voyageur, blir du inte bara medlem i en grupp initierade och konnässörer, du kommer dessutom med i legenden. Legenden om ett märke som skapades av resenärer som liksom du var på jakt efter någonting exceptionellt. Ett märke vars historia också byggts upp med spännande historier om resor, som till exempel Colette och Charles historia.

Colette och Charles är ägare till en LV7 som tillverkats enligt deras önskemål. Efter Saint-Jean-de-Luz och Korsika, beslutar de sig för att nästa mål ska vara Indien och gör en resa dit under sex och en halv månader.

 

INDIEN, 30 000 KM EXCEPTIONELLA MÖTEN

Med vår husbil kunde vi ta oss till platser som turister vanligtvis inte kan besöka. Vi träffade många olika slags människor och fick se otroliga landskap. På de 30 000 km vi körde under resan, hade vi 20 000 km av vägar som verkligen inte var bekväma, och en fjärdedel som bara inte var gjorda för oss! Det mest överraskande var att vi fick punktering bara en gång, då vi återvänt till Lyon”.

 

ATT UPPTÄCKA EN NY KONTINENT MED LV7 ÄR FANTASTISKT!

I september 2000 gör LV7 och dess ägare en upptäcktsfärd till Amerika. Där är vägarna och parkeringarna otroligt bekväma. ”Vi knöt många kontakter. Det måste sägas att logotypen Mercedes på Le Voyageur förvånade amerikanerna. De var imponerade av kvaliteten. Dessutom var storleken, dvs 7,14 m, perfekt, för vi kunde köra in i städerna. Själva var de tvungna att parkera sina motorhomes någonstans utanför staden”.

 

GJORD FÖR ATT RESA IGENOM VÄRLDEN

De har sett sin husbil utstå två cykloner i Mexiko, de körde med en hastighet om 17 km/tim på Carretera Austral i Chile, de fiskade lax i Alaska och Eldslandet från Russian River till Ushuaia. Deras LV7 har kört på de finaste vägarna men också de allra sämsta. Varje gång har de tack vare sin LV7 upplevt oförglömliga äventyr.