Resa långt bort och länge, under alla årstider

Det dubbla golvet, som är åtkomligt genom dörrar på utsidan och luckor på insidan, erbjuder ett ytterligare förvaringsutrymme för skrymmande föremål. Det isolerande och uppvärmda dubbla golvet lagrar värmen och låter dig använda den, på samma sätt som system med golvvärme.

stora och smarta förvaringsutrymmen

Förvaringsutrymmen i golvet

Det dubbla golvet, som är åtkomligt genom dörrar på utsidan och luckor på insidan, erbjuder ett ytterligare förvaringsutrymme för skrymmande föremål såsom stolar, bord eller t. ex. skidor.

För att underlätta lastningen är det stora  lastutrymmet baktill lätt åtkomligt. Detta lastutrymme finns i 3 höjder i alla våra  husbilar i LV-serien.

Ett unikt låssystem

Det är bra att kunna ta med allt du behöver på resan, men det är också viktigt att allt finns kvar när du kommer tillbaka. Därför erbjuder Le Voyageur ett låssystem som är unikt i Europa. Tack vare de visuella märkena kan du alltid se om dina lastutrymmen är öppna, stängda eller låsta.
Stängningssystemet på dubbla lister garanterar dessutom en absolut täthet mot både vatten och luft.

tekniken inom räckhåll

Ett teknikskåp för elsystemet

Allt har centraliserats för att göra det lätt att komma åt elpanelen, batteriet och 230 V uttaget. Den elektriska enheten, som har placerats under kylardelen, är åtkomlig utifrån.
Anslutningen av 230 V sker genom en genomföring i golvet. Detta är både praktiskt och bidrar till isoleringen. 

Nyhet: Bypass-systemet används för återställning genom standardsäkring av de viktigaste funktionerna i husbilen: värme, vattenpump, LED-belysning, kylskåp, 12V och USB, solavskärmning för vindrutan och fotsteg.

ett teknikskåp för vatten och värme

I det samlas alla komponenter för värme och vatten. Underhåll, påfyllning och tömning av tankarna: allt har centraliserats i detta skåp. Vattentankarna har placerats i det dubbla förvaringsgolvet och hålls frostfria för användning året runt.

en förlängd kapacitet

I tillval är det möjligt att få ett Super B-batteri . Detta litiumbatteri ger dig möjlighet att ge husbilen ökad kapacitet. Tack vare dess snabba uppladdning (2 tim. vid körning för en komplett uppladdning), behöver du inte vara helt beroende av 230V. Vi rekommenderar att titta på den här videon, för att få veta mer om denna teknik.

en enkel och ekonomisk hantering av vattnet

två stora tankar

De stora tankarna för färskvatten (200 liter) och spillvatten (120 liter) har placerats under bakaxeln. Påfyllning och tömning av dem underlättas genom användning av rör med stor diameter. Vatten och luft tas in samtidigt, vilket möjliggör en snabbare avrinning och påfyllning.

Ventilen för tömning av spillvatten är placerad inne i teknikskåpet. Den skyddas därigenom mot frost och kan användas under alla årstider.

I köket och i badrummet finns blandarkranar med mekanism för att spara vatten. De möjliggör en besparing på 20 % av vattenförbrukningen för att kunna ta dig ännu längre med din Le Voyageur LV.

Du kan dessutom skaffa en toalett med inbyggd kvarn på 60 liter i tillval.